Compensatie claimen voor een instapweigering

Werd je geweigerd op jouw vlucht? Zo claim je jouw compensatie!

Een instapweigering kan meerdere oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is dat de luchtvaartmaatschappij teveel tickets voor een bepaalde vlucht heeft verkocht, waardoor niet iedereen op de vlucht mee kan. In dit geval heb je naast een nieuwe vlucht ook nog recht op een financiële compensatie. De Europese Verordening 261/2004 beschermt de rechten van de passagier bij een vertraagde of geannuleerde vlucht en bij een instapweigering (waar onder andere overboekingen ook onder vallen). De verordening stelt dat passagiers recht hebben op een financiële compensatie tot €600,- per persoon in dergelijke gevallen. Wil je weten of jij in aanmerking komt? Klik dan op 'Ontdek jouw vlucht compensatie!' en vul geheel vrijblijvend de claim calculator in.

Waar moet je op letten bij het claimen van compensatie voor een instapweigering?

Tijdig inchecken & geldige documenten
Je bent op tijd ingecheckt en in bezit van de juiste documenten voor je reis.
Melden bij de gate
Je hebt je tijdig gemeld bij de gate, inclusief alle documenten om je reis te beginnen.
Geen compensatie
De luchtvaartmaatschappij heeft tot op heden geen compensatie uitgekeerd. Dit kan ook compensatie in de vorm van air miles, tegoed of cash zijn.

Hoe wordt de hoogte van de compensatie voor mijn instapweigering bepaald?

€250,- p.p.

Vluchten tot 1.500 km

€400,- p.p.

Vluchten tussen 1.500 en 3.500 km*

€600,- p.p.

Vluchten boven de 3.500 km

Wanneer de luchtvaartmaatschappij heeft uitbetaald, betalen we jouw direct 75% van het totale compensatiebedrag via het bankaccount dat je hebt opgegeven tijdens het aanmaken van jouw account. Wanneer de airline direct naar jou uitbetaald heeft, vragen we of jij de 25% win fee naar ons kunt overmaken. That's it! Het compensatiebedrag is vastgesteld en is tussen de €250, €400 of €600 per persoon. De hoogte van het compensatiebedrag hangt af van verschillende factoren zoals de duur van je vlucht, de vluchtroute en het aantal uren vertragingen. Als je je details in de claim calculator invoert, zie je direct op hoeveel compensatie je eigenlijk recht hebt. * Maximale vergoeding voor vluchten met een vertrek en aankomst binnen de EU

Ben je benieuwd naar de hoogte van jouw compensatie?

Vul de claim calculator in en wij geven je een vrijblijvend advies over de mogelijke hoogte van jouw compensatie.

Heb ik recht op compensatie of een terugbetaling?

Claim compensatie voor je instapweigering in drie simpele stappen

1
Vul onze claim calculator in

Vul eenvoudig onze claim calculator in of je in aanmerking komt voor een compensatie

Vul je vluchtnummer en vluchtdatum in van de vlucht waar je voor geweigerd bent op onze website. Ons advies is altijd vrijblijvend en kosteloos. Je kan daarna direct je claim bij ons indienen door een paar simpele vragen te beantwoorden.
2
Wij gaan aan het werk

We gaan direct met je claim aan de slag

In onze acht jaar ervaring in het claimen van compensatie bij instapweigering hebben wij een uitgebreide database van relevante informatie opgebouwd. Na het uploaden van al je documenten gaan wij direct aan de slag en krijg je binnen 24 uur antwoord of je vlucht recht heeft op compensatie. Onze service bestaat uit het samenstellen van op maat gemaakte brieven, de correspondentie met de luchtvaartmaatschappij en acties zoals het versturen van de sommatie, het incassoproces en het nemen van juridische stappen. In de gevallen dat we gerechtelijke stappen moeten ondernemen, wordt de claim in 98% van de gevallen uitbetaald. Wat de uitkomst ook is, wij nemen alle juridische en bijkomende kosten op ons. We zullen er alles aan doen om je claim succesvol af te ronden!
3
Ontvang compensatie

Je ontvangt compensatie voor je instapweigering!

We gaan voor je aan de slag en nemen het contact van je over met de luchtvaartmaatschappij. Het enige wat jij hoeft te doen, is achterover leunen! Wanneer we succes hebben behaald met het claimen van de compensatie voor je vluchtvertraging, ontvang jij je geld zo snel mogelijk op je rekening! We vragen alleen 25% van het totale claimbedrag voor onze service. Dit is inclusief alle kosten, zelfs als we naar de rechter moeten om je compensatie te claimen. Geen verborgen kosten en natuurlijk risicovrij. Zo verdien jij zonder er al te veel moeite voor te doen wat extra geld voor je vertraagde vlucht!

Hoe lang na mijn instapweigering kan ik nog een claim indienen?

Vanaf de datum van de instapweigering heb je in Nederland 2 jaar de tijd om een compensatie claim in te dienen. De termijn is per land verschillend en kan dus per luchtvaartmaatschappij afwijken. Zie hieronder de tabel met voorbeelden per land:
Land Voorbeelden van luchtvaartmaatschappijen Verjaringstermijn claim
België Brussels Airlines 1 Jaar
1
Jaar
Polen LOT 1 Jaar
Italië Alitalia, Blue Panorama 2 Jaren
2
Jaren
Nederland KLM, Transavia en Corendon 2 Jaren
Duitsland Lufthansa, Eurowings en Germanwings 3 Jaren
3
Jaren
Denemarken Atlantic Airways, Danish Air Transport 3 Jaren
Verenigd Koninkrijk Air France, HOP!, Aigle Azur 5 Jaren
5
Jaren
Spanje Iberia, Volotea, Vueling 5 Jaren
UK British Airways, easyJet, Ryanair 6 jaren
6
jaren