Mijn vlucht was vertraagd

Vlucht vertraagd? Zo claim je jouw compensatie!

Een vertraagde vlucht is natuurlijk nooit leuk. Je staat op het punt om op vakantie te gaan, familie op te zoeken of een belangrijke meeting in het buitenland bij te wonen en dan krijg je ineens het bericht dat je vlucht met meer dan 3 uur is vertraagd. Om de pijn te verzachten zijn wij hier om je te helpen en te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt! Dit houdt in dat wij aan de slag gaan om een compensatie te ontvangen van de luchtvaartmaatschappij voor je vertraagde vlucht. Volgens de Europese Verordening 261/2004 hebben vliegpassagiers recht op compensatie bij een vertraging van meer dan 3 uur. Ben jij benieuwd of je ook in aanmerking komt voor compensatie? Vul onze claim calculator dan nu in en check hoeveel compensatie jij mogelijk kan ontvangen. Deze check is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Wanneer heb ik recht op compensatie bij een vertraagde vlucht?

Vertraging van 3 uur of meer
De vertraging bij aankomst bedraagt meer dan 3 uur. Je bent dus drie uur later dan de geplande aankomsttijd geland.
Op tijd aanwezig
Zorg dat je op tijd ingecheckt bent en dat je geldige reisdocumenten hebt.
Buitengewone omstandigheden
In sommige gevallen ligt de oorzaak van de vertraging buiten de macht van de airline. Een buitengewone omstandigheid is bijvoorbeeld een aswolk die de luchtvaart belemmerd of er dermate hevige storm dat er niet gevlogen kan worden om de veiligheid van de passagiers te waarborgen. In dit soort uitzonderlijke gevallen vervalt het recht op compensatie.
Verordening 261/2004
Je hebt recht wanneer de luchthaven van vertrek binnen de Europese Unie ligt (ongeacht welke airline). Mocht je van buiten de Europese Unie vliegen, dan moet de aankomst luchthaven binnen de EU liggen en moet de uitvoerende airline in de EU gevestigd zijn.

Weet je niet zeker of je recht hebt op compensatie?

Vul heel simpel de claim calculator in en wij geven je een eerste advies. Dit is altijd gratis! Laat je niet wijsmaken door de luchtvaartmaatschappij dat je geen recht hebt op compensatie. Door jarenlange ervaring kunnen wij voor jou achterhalen of je wel recht hebt. Twijfel je? Dan kan je altijd de reactie van de luchtvaartmaatschappij bijvoegen.

Heb ik recht op compensatie of een terugbetaling?

Hoe wordt de hoogte van de compensatie bepaald?

€250,- p.p.

Tot 1500 km + 3 uur vertraagd

€400,- p.p.

Tussen 1500 - 3500 km + 3 uur vertraagd

€600,- p.p.

Vanaf 3500 km + 4 uur vertraagd*

Wanneer de luchtvaartmaatschappij heeft uitbetaald, betalen we jouw direct 75% van het totale compensatiebedrag via het bankaccount dat je hebt opgegeven tijdens het aanmaken van jouw account. Wanneer de airline direct naar jou uitbetaald heeft, vragen we of jij de 25% win fee naar ons kunt overmaken. That's it! Het compensatiebedrag is vastgesteld en is tussen de €250, €400 of €600 per persoon. De hoogte van het compensatiebedrag hangt af van verschillende factoren zoals de duur van je vlucht, de vluchtroute en het aantal uren vertragingen. Als je je details in de claim calculator invoert, zie je direct op hoeveel compensatie je eigenlijk recht hebt. * De airline heeft het recht om de compensatie te halveren bij een vertraging tussen de drie en de vier uur.

Drie simpele stappen voor het claimen van compensatie bij een vertraagde vlucht

1
Vul onze claim calculator in

Vul de claim calculator in

Vul het vluchtnummer en datum van je vertraagde vlucht in via onze claim calculator en krijg direct advies. Ons advies is altijd gratis en vrijblijvend. Bij een positief advies kan je direct je claim indienen.
2
Wij gaan aan het werk

We gaan direct met je claim aan de slag

In onze acht jaar ervaring in het claimen van compensatie voor vertraagde en geannuleerde vluchten hebben we een database van vluchtinformatie en weersomstandigheden opgebouwd. Dit is de basis voor de beoordeling van je claim. Op het moment dat jij je claim bij ons indient, gaan wij zo snel mogelijk voor je aan de slag! Binnen 24 uur weet je of je naar onze mening een rechtsgeldige claim hebt voor je vertraagde of geannuleerde vlucht en of je in aanmerking komt voor compensatie. We hebben gemerkt dat luchtvaartmaatschappijen over het algemeen niet gemakkelijk compenseren wanneer je vlucht is geannuleerd. Daarom bevat onze service het volgende: het samenstellen van op maat gemaakte brieven, de correspondentie met de luchtvaartmaatschappijen en acties zoals het versturen van de sommatie, het incassoproces en het nemen van juridische stappen. Wanneer we naar de rechter stappen, wordt de claim in 98% van de gevallen uitbetaald. Wat de uitkomst ook is, wij nemen alle juridische en bijkomende kosten op ons. We zullen er alles aan doen om succes te behalen. Het klinkt als een hoop werk, maar wij regelen het voor je!
3
Jij ontvangt de compensatie!

Jij ontvangt de compensatie!

Sit back and relax. Nadat wij de compensatie voor je vertraagde vlucht hebben ontvangen, maken we het direct over op jouw rekening.

Hoeveel jaar na dato kan ik nog een claim indienen?

Als je een claim wil indienen voor je geannuleerde, vertraagde of overboekte vlucht kan je in sommige gevallen tot een aantal jaar later nog steeds compensatie ontvangen. In Nederland kan je namelijk vanaf de datum van de geboekte vlucht tot op 2 jaar terug compensatie claimen. Het uiteindelijke aantal jaren na dato dat je nog kunt claimen is op basis van de nationaliteit van de uitvoerende maatschappij en je vluchtbestemmingen:
Land Luchtvaartmaatschappijen Verjaringstermijn claim
België Brussels Airlines 1 jaar
1
jaar
Polen LOT 1 jaar
Italië Alitalia, Blue Panorama, Air Italy 2 jaar
2
jaar
Nederland Coredon, KLM, Transavia 2 jaar
Duitsland Lufthansa, Eurowings, Germanwings 3 jaar
3
jaar
Denemarken Atlantic Airways, Danish Air Transport 3 jaar
Spanje Iberia, Vueling, Air Europa, Volotea 5 jaar
5
jaar
Frankrijk Air France, HOP!, Aigle Azur 5 jaar
UK and Ireland British Airways, easyJet 6 jaar
6
jaar
* Mocht je twijfelen of je nog recht hebt? Vul dan vrijblijvend de claim calculator in, dan zoeken wij het voor je uit!